- = PORADŇA = -

Zobraziť príspevky | Napísať príspevok

Zobrazujem stranu 1 z 89.   Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89

Autor príspevku Comments: Pridané:  26. October 2023 - 23:45
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Hašlerky, Jarík je to najlepšie čo môžeš dať do papuľe. Ale na nič to nemá vplyv, lebo ty predsa nekašleš. Iba si si nevšimol, že som skúšal tvoju bdelosť a ty si zámerne môj prvý príspevok venovaný vztlaku MRDRS na zadných a predných kolieskach opomenul. Musíš si dať okuliare, keď ideš čítať. Takže potom mi vyčítaš z tváre to čo som neurobil
To pleskisklo už prestaň stále skúšať. Zlož to ako ti to príde a bude. Ani IKEA neni dokonalá. Kúpiš si skrinku a máš posteľ. Čo čakáš od plexi?! Modrá neni zlá, ani žltá neni zlá, len keď to poukladáš vedľa seba niektorých ľudí to nasiera a takú pilulku asi nechce nikto velice vyrábať. Daj hašlerku. Inak, keby si nevedel, keď som bol malý chlapec, tak hašlerky sa predávali aj v takom šulci ( priemer asi 2 cm a hrúbka tak 8 mm ) okrem sáčku, tie boli kurva veľké a neboli balené samostatne - tak ako ich nasekali ich zabalili do papiera, som mal plnú držku keď som si jednu rozcmukával. Teraz? Ako tabletka magnézia?!?!
Drž sa a zasa niečo napíš. Teším sa na to. Aj ja teba Predsa len najblbšia choroba je ten Alzheimer, hlavne keď máš sračku. Bežíš, nevieš prečo a nevieš ani kam?!?
Autor príspevku Comments: Pridané:  23. October 2023 - 05:50
Meno: Jarik
Lokalita:
E-mail: jaroslav.hvizdos@seznam.cz

Hašlerky! Fezoj, to je jediná p.čovina, ktorá ti napadne, ako odpoveď na serióznu otázku: aký má byť správny tlak v pneumatikách Suzuki VZ 800 Marauder, r.v. 1999! Čakám, kedy niekomu dôjde trpezlivosť a strápni ťa správnou odpoveďou. Alebo aspoň názorom, koľko si fúka sám! O plexi radšej pomlčím, lebo vzhľadom na počet dielov držáku a variácie, permutácie, kombinácie, by si sa dostal do Mandelbrotovej množiny! A ešte k pirulám: modrá je údajne dobrá, ale keď nedokážeš dôjsť včas na záchod, lebo si zabudol, kde je, lepšia je čierna!
Autor príspevku Comments: Pridané:  22. October 2023 - 21:18
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Jarík, ten nemecký priateľ ma mrzí, ale po nemecky to neviem vysvetliť. Jedno viem, že keď hľadáš tlak v pneumatikách na viečku - teda na viečku od ciciny tak, tam to nenájdeš. Ani ja ani nikto tam nemáme nič od výroby napísané. Tobôž nie tlak, takže to si odmeriaš u pani dochtorky a nehľadaj to na žiadnom viečku...teda predkožke. Keď máš vysoký tlak, je hlavička od ventilku vonku a tepláky držia, keď máš nízky tlak, tak je klavička vnútri...a tepláky sú dole. To je jednoduché. Skús ešte ten modrý cukrík. tým si to ale celé rozhádžeš a bude to úplne naopak. Nezávisle od toho čo chce/nechce druhá strana. Pozor, modrý cukrík u teba nemá vplyv na bolesť hlavy partnerky
Autor príspevku Comments: Pridané:  22. October 2023 - 21:09
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Jarík,

ja dávam 2,00 max 2,20. Keď som dával viac, tak mi v každej zákrute čo som pridával plyn...napr. Značka stoj ( po novom "STOP" ) a odbočení doprava - ( po novom "VPRAVO" ) mi uletela riť. Teda nie mne, ale motorke. Tak som začal uberať tlak v pneumatikách na tých povestných 2,00 a situácia sa zlepšila, záber normálny, adhézia nebalansovala na ihle. Ihla je v podstate adhézna plocha, medzi pneumatikou a vozovkou. Keď je to ihla tak je to takmer nič. A toto ti vznikne, keď napeckuješ gumu....obrazne a na papieri, ale v rále sa to veľmi blíži mojemu empirickému vysvetleniu. Preto vlastne na ľade naši starí dedovia vyfukovali - podfukovali - pneumatiky, aby trochu zmenili dosadaciu plochu pneumatiky a ľadu.
Pokiaľ to chceš vedecky, tak si šublerou nameraj dve dĺžky tvojho podapzušného chlpu na K-CH diagrame a prekri to s veľkosťou dioptrijí Einsteina. Tam kde dôjde k priesečnici s letnou krivkou K-CH diagramu, tak tam je možné odpočítať tlak v tvojej pneumatike...veď vieš. už sme to raz na cvičeniach skúšali, tak si spomeň a nehraj že nevieš.
Autor príspevku Comments: Pridané:  20. October 2023 - 19:16
Meno: Jarik
Lokalita:
E-mail: jaroslav.hvizdos@seznam.cz

@Fezoj, tá voda v oleji sa ma netýka, naposledy som to riešil u radových štvorvalcov. Iba nejaký nemecký Maraudrista to hodil na fórum, tak mi napadlo, či u V2 motorov tam nemôže byť nejaká iná banalita. Nové, čo som zistil, že na víčku nádrže nemám napísané tlaky v pneumatikách. Chýba mi v VZ 800 nejaký manuál. Všetky pneu fúkam na 2,5 ale rád by som poznal tlaky predpísané výrobcom. Snáď to prečíta aj niekto iný a potvrdí tvoj názor!
Autor príspevku Comments: Pridané:  15. October 2023 - 17:59
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Jarík, schízu som riešil v kafé. Olej vo vode alebo voda v oleji je vtedy, keď ti ho/ju tam niekto nalial, nemáš štupeľ a napršalo ti tam. Máš prdlé tesnenie pod hlavou, prípadne prasknutú hlavu alebo prasklinu v bloku, naberáš vodu do člna, jazdíš v šľapkách a pod. Si vyber. Ako si na to prišiel? Odpúšťal si na fritovanie, alebo si nedajbože sám a to nerozlučne s tým druhým tebou osobne menil olej? Posledne som si všimol, že ty nemeníš, iba dolievaš asi tak 1,5 litra?!? Keď chodíš tak na sucho, tak ešte asi aj strácaš niekde olej.
Tak daj echo, ako si to odhalil a ako to vyzeralo. Pri opise prosím vynechaj slová ako spermie, ejakulát a biela káva ( rasistické pomenovanie ).
Jarík, od kedy som dôchodca neinvestujem tak isto ako pred tým. Jedine, že by chcel niekto investovať do mňa nejaký predvolebný nevratný dar.
Nás si teraz Fiko bude nadháňňať, lebo budeme väňčšina. Zavedie sa pojem oddelený podľa rokov - dôchodca - do 65, špeciáldôchodca 65 až 70, superdôchodca 70 - 75, megadôchodca 75 - 80, gigadôchodca 80 - 85 a posledné bude ten Highlander - slovenský mrvič nad 85. O tom potom, tejto téme budem venovať svoj nejaký nový príspevok.
Drž sa za-rite.
Autor príspevku Comments: Pridané:  15. October 2023 - 11:10
Meno: Jarik
Lokalita:
E-mail: jaroslav.hvizdos@seznam.cz

Fezoj, ty nie si rozpoltený, iba schizofrenik. Tak ako gayovia pochodujúci s dúhovými fanglami sú iba obyčajní buzeranti! Ešte mi poraď, ako skladovať tie vypustené kvapaliny a vzduch! Alebo ich rovno vyhodiť (ekologicky zlikvidovať do kanálu) a po 2-3 mesiacoch kúpiť nové? Ale seriózne: čo je príčina, v motore VZ 800, keď sa do oleja dostane voda? Naposledy som to mal vo Fiate 600 - prasknuté tesnenie pod hlavou valcov.
Autor príspevku Comments: Pridané:  14. October 2023 - 22:59
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Jóóój jarík môj drahý. Si ma potešil svojou ultrarýchlou redakciou. Ješíííš, už som ja Fico, úplne iné hovorí a iné sa udeje. Začínam byť temer rozpoltený opčan. No nič. Nechám toho debila teraz tak.
Jarík drahý, nenechaj sa odradiť postbabišovskou klikou a kľudne si ty namontuj na motorku čo chceš, skráť si čo chceš. Húkačku, blinkre, predné steklo, zadné filtre na výfuk, proste čo chceš. Určite ti to pomôže zdvihnúť sebapodvedomie či falus. Podlažkina som minule stretol v meste a spomínal ťa ako neobjaveného génia, ktorého nepoznal ani on sám, dovtedy kým sa so mnou nestretol. Hovoril mi o tej konštante, že pokiaľ by si ju neobjavil ty, tak do 17 sekúnd by ju objavil on. Bolo to veľmi podobne ako s patentom na telefón. To tiež sa tým tí dvaja blbci objavili na patentovom úrade v rozpätí 10 minút....v Amerike. Takže Jarík, mal by si trieliť do Ameriky a dať si patentovať K-Sch diagram aby ti ho nikekto neodšmikol. Jarík, asi si zabudol, ako sa zazimováva Marauder....vypustíš benzín, vypustíš brzdovú kapalinu, vypustíš chladič, vypustíš olej, vypustíš gumy, vypustíš peňaženku z okna, vypustíš spomienky na Covid a nezabudneš na poslednú erekciu.... a je zazimované. Pozor Jarík, tvoju erekciu, nie Pelegrínihoovu...
Kde?
Jarík, ty môžeš zazimovať Marauder kde-koľvek. Na najbližšej pumpe, pri telocvični, pri obecnom úrade, pri centrále Smeru, Hlasu či SNS. Pozor, pri kovošrote to hrozí fatálne, čo je to iste/é ako pred Smerom, Hlasom, či SNS. To s tým pleskisklom ma mrzí, počkaj len do zimy a vymeň si to pri vonkajšej teplote -15 stupňov vonku. Predsa len sa úspech dostaví a kľúče ti určite primrznú k tvári. Určite moje rady neber v potas, úspech nezaručujem, len mudrujem ako budúci priemer.
Aj ja teba ?! čo už ?!
Autor príspevku Comments: Pridané:  14. October 2023 - 21:02
Meno: Jarik
Lokalita:
E-mail: jaroslav.hvizdos@seznam.cz

To nič Fezoj, som zvyknutý. Chlieviky ti nikdy nešli! Rajdy som vybral a skrátil o pár cm. (Podlažkinova redukčná konštanta) Lebo: a) kúpil som malú motoplachtu b) predošlý majiteľ bol nižší c) nevidel som na konrolky. Klaksón som ešte nenamontoval, lebo držiak som vyrobil "od oka" a ....no proste chcem iný! Plexi asi počká na zimné radovánky. Už keď o tej zime. Môžeš poradiť, ako zazimovať Maraudra a hlavne kde!
Autor príspevku Comments: Pridané:  11. October 2023 - 00:16
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Jáááj Jarík, zabudol som ti napísať, že všetky moje dva posledné príspevky som uložil niekde úplne inde ako som mal. Takže ak máš morálnu silu a povolebnú energiu, nájdi si to tam, kde to je. A nežundri prosím ťa, nemám na teba povolebnú náladu.
Kandidujem na udelenie Nobelovej ceny za anál-lýže - sociologickej tézy dopadu volieb na normálneho nesociopatického jedinca - a to že na opčanoch slovenska bol spáchaný volebný podvod...a teda je empiricky dokázané, že jedna strana založila druhú stranu aby nasrala a ojebkala tretiu a štvrtú a piatu stranu a ojebkala všetky strany za účelom získania nenáležitej výhody v dnes už krehkej parlamentnej aristokraticky účastných subjednotlivcov opakujúcich sa v mandátnom ponímaní parlamentarizmu rímskeho tipu, ktorá budí podozrenie klamliveho vnímania situácie opakujúc ponímanie vzniknutej situácie zmätenými opčanmi nižšieho itelektu a tým aj získania nenáležitej volebnej výhody v rozpore s dobrými mravmi všeobecne zaužívanými a akceptovateľnými v rámci jurisdikcie dlhodobo aplikovanej v našom právnom systéme v nadväznosti na reguľe evrópskej väčšinovej legislatívy pod tlakom anglo saského ponímania amerického moderného práva uplatňovaného v opcii podmienok účasti saudsko-arabského princa pri návšteve Paríža a neskôr aj kúpeľov v Piešťanoch a maďarskom Mošoni ( to kôli tým césznakovo szýrovým lángošom čo tam predávajú v búde ).
Takže je to jednoducho úplne v Píči. Keď sa mi podarí na jar naštartovať maroša, tak utekám kade - ľahšie za lepším dôchodkom do vesmíru. Tam určite rodiaceho sa Gitlera pod menom Fiko nestretnem. Akurát tak mliečnu dráhu. Od mléka riť bléka. Ani to neni nič moc.
Jarík, drž sa za-rite ..ak nemáš svoju, chyť si inú. Aj ja teba
Autor príspevku Comments: Pridané:  6. October 2023 - 23:12
Meno: Jarik
Lokalita:
E-mail: jaroslav.hvizdos@seznam.cz

Fezoj, používanie Jarikom vylepšený K-Sch diagramu vyžaduje okrem presného odčítania hodnôt, ale aj zadanie! Ukončenie 5 tried ZŠ a doktorát z kvantovej mechaniky beriem u každého ako samozrejmosť! Príklad: potrebujem vymontovať riaditká. Opýtam sa v "Poradni" ako na to. Myslíš, že by som dostal sofistikovanú odpoveď? Ale, hodím do K-Sch diagramu: Suzuki VZ 800 Marauder, r.v. 1999, demontáž riadidiel, dostupné náradie, vonkajšia teplota. Odčítam: Trúbku na sviečky nasadíš užším koncom na maticu s hlavou dole nad reflektorom, cez diery na spodnom konci prestrčíš šrubovák, nasadíš lešenársku rúru a otáčaš proti smeru hodinových ručičiek. Chyba! Akurát som ohol tú rúru. Asi nekvalitný materiál, na to ma pravdepodobne revom upozorňoval ten lešenár, keď padal. Chyba v dôsledku nesprávne zadaných údajov. Správne má byť: Zadanie - Marauder 800, vyjebať rajdy. Odčítaš - nasadíš prstenčák Cr-Va 19-tku a prudko trhneš! Čo nejde silou, ide ešte väčšou silou. V ďalšom sa chystám namontovať veterný štít, ktorý som obdržal v 2 častiach: plexi a držiak. Bez návodu. Z Polska. Plexi je jasné. Aj priesvitné. A držiak som vysypal zo sáčku. Vypadlo asi 60 kokotín, z toho asi polovica má závit. Kopec srandy.
Autor príspevku Comments: Pridané:  1. October 2023 - 14:15
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Dano, dávaj pozor, Jarík vynašiel diagram, ktorý platí aj pre raketoplány pána Elóna Muska. On mu za to platí dzimiventy! Takže Jarík radí 5-ku ( slovom : päťku ) pri tých 165 až 200 ale nevidel som, že by pri tom sedel na Maroušovi. Občas niečo rozoberiem, ale o skladaní som nikdy nehovoril. Väčšinou rozoberiem, pozriem kde je chyba a ... vyhodím. To je najúčinnejšia metóda, aby si mal reputáciu "šikovného" človeka na celej ulici.
Cia!
Autor príspevku Comments: Pridané:  1. October 2023 - 12:47
Meno: Jarik
Lokalita:
E-mail: jaroslav.hvizdos@seznam.cz

@Dano: Fezojove rady sú ako volebné expolly - má síce predstavu, ale dosť sa mýli! Tú príjemnú, dámsku moto, treba trošku prekopať! Ja osobne pri 165 km/h radím päťku (pozor, ide tam veľmi ťažko) a potom to točím na 210 km/h. Ale to už sú otáčky okolo 13 tis. a to musíš mať už špeciálny olej! To všetko vyčítaš v mnou upravenom Kreutz-Schmidt diagrame, ale musíš zadať viac údajov, nielen farbu motorky a kam ideš! V Marauders Family je viac odborníkov, ktorí ti stroj rozoberú do mrte a presne diagnostikujú závadu: Je to pokazené!
Autor príspevku Comments: Pridané:  30. September 2023 - 22:25
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Nóó tak Dano, spočítané podčiarknuté. Máš motorku ktorú máme aj my ostatní - teda niektorí. Ešte som sa hcel opýtať, keď tomu vytneš, nakloníš sa dopredu a pustíš spojku, postaví sa na predné, alebo na zadné koleso?
Lebo mne sa nepodarilo ani jedno Takže budeš musieť prísť na stretko, donesieš nejaký vykrivený šróbovák a my sa ti na to cez výfuk pozrieme. Jarík je napríklad významný rozoberač a vývojár - pre nás všetkých vyvinul Kreutz-Schmidtov diagram, ktorý všetci ( teda niektorí ) uznávame a pracujeme s ním, avšak nikto ho nikdy nevidel. Ja ho používam pri obchodných rokovaniach, na toalete a aj pri chrípke. Je to niečo ako neviditeľný skalpel. Je to strašne ostré a neni to vidieť.
Takže keď dojdeš, podrobíme tvoj stroj odbornému, certifikovanému znaleckému skúmaniu. Ja si donesiem aj baterku, prípadne zväčšovacie sklíčko, fonendoskop, kolonoskop a kaleidoskop. Keď sa teda odvážiš - nie na váhe ale prísť, tak sa vysprchuj aby si nemal zababraný predok, zadok a ani samozrejme nádrž. Očisti si štítok a je jedno, koľko máš rokov, budeš pykať ako holub na vojne ( inak normálne sa nebude diať nič ) ale každého s tým strašíme. Ja už holub nie som a aj tak behám s fľaškou pálenky ktorú sa snažím zohnať čo najlepšiu keď nezabudnem...kôli veku Takže, teš sa, že máš to čo máš. Ja si myslím, že si sa dobre rozhodol pre Marauder..ako tvrdí FaDe - jedinečný stroj.
Autor príspevku Comments: Pridané:  27. September 2023 - 22:17
Meno: Dano
Lokalita:
E-mail:

Ahoj Fade. Dík za odpoveď len sa opýtam, písal si mi mail?? Lebo mi absolútne nič neprišlo.

K téme čo tu zaznela. Áno na rovinke bez protivetra dám okolo 165 max, s protivetrom 155. Čo sa týka verzie dosť som pátral a ja podľa servisného manuálu mám verziu E-18, čo by mala byť švajc verzia. E-39 je zas rakúska verzia ale výkonovo by to malo byť rovnaké teda 29.4kW. Písal som na Suzuki Slovensko (absolútne nedoporučujem s nimi čokoľvek riešiť, nepríjemný, úplne laxný prístup, jak keby som ich obťažoval). Potom som radšej napísal do českej Suzuki a tam úplne perfektný prístup a na základe môjho VIN mi dali odpoveď jak som písal skôr: "Uvedený motocykl má jiné vačkové hřídele motoru, jinak osazené karburátory, a hlavně jinou řídící jednotku motoru, než měly specifikace pro ostatní evropské země."
Tak ja už neviem. V krabikoch nie je nič, žiadna prepážka, mal som ich vonku.

Mimochodom takú istú odpoveď mi dali aj z Partsdepot, lebo aj tam som písal. Poslal som im moje VIN a VIN z 37kW verzie a odpoveď bola že moja má inú vačku, inú riadiacu jednotku a inak osadené karbiky len tam nevidel rozdiel.

Btw pošli mi prosím znova ten mail lebo som pozeral všade ale odpoveď od teba nikde nemám.
Autor príspevku Comments: Pridané:  26. September 2023 - 19:06
Meno: FaDe
Lokalita: Bratislava
E-mail: Marauders.SK

Este k tym 28kW, tym je jasne ze mas motorku z Nemecka alebo Rakuska (povodna registracia), ako som ti pisal v maili, to je aj dovod ze mas napisany iny rocnik. Mas 1998-cku ktora mala 37kW. Od 1999-ny boli ine vyfuky a “optimalozovany” vykon na 39kW.

Kedze v Nemecku boli kategorie vodicakov podla velu a doby drzitelstva vodicaku daaavno daavno pred nami, robili sa skrtene verzie pre Nemecky trh. Aby aj 18-rocny fagan mohol jazdit na Marauderi a nemusel predavat malu masinu a kupovat vacsiu. Na Marauderi bolo skrtenie karbcov plastovou vlozkou v sacom trakte ktora zmensovala prietok vzduchu zuzenim nasavacieho hrdla. Samozrejme museli byt k tomu patricne nastavene i trysky aby nebola zmes moc bohata.
Kedze to bolo v tej dobe jednoduche mechanicke obmedzenie, kazdy sikovnejsi si to vedel vybrat a nastavit trysky spat. Samozrejme aby bola motorka predajnejsia aj mladikom sa to v papieroch nechavalo s povodnym obmedzenim, ktore samozrejme nikto uz neskor nekontroloval, preto ostalo “vybrane”.
Takze mas papierovo obmedzeni masinu, ale 160 by v zivote nedala, to ke hodnota normalneho neobmedzeneho Maraudera
Autor príspevku Comments: Pridané:  26. September 2023 - 18:55
Meno: FaDe
Lokalita: Bratislava
E-mail: Marauders.SK

Dano ak si na rovinke dal 160km/h tak ver ze skrtenu verziu uznemas Mozno tak v papieroch…
Ostatne veci sme uz cez mail prebrali
Autor príspevku Comments: Pridané:  23. September 2023 - 12:51
Meno: Dano
Lokalita:
E-mail:

Jooj Fezoj, ani nevieš jakú pravdu si teraz napísal s tým skúšaním. Hlavne za posledných pár mesiacov...
Ale čo. Vydržali sme blahobyt, vydržíme ešte kus počkať aj teraz, ňe? 😄
Autor príspevku Comments: Pridané:  22. September 2023 - 22:19
Meno: Fezoj
Lokalita:
E-mail:

Dano,
FaDe pracuje v zahraničnom Nemecku a okrem toho vychováva s manželkou mrňúsa. Nečakaj odpoveď hneď, zavisí to od mnohých faktorov:
1. Nemá čas ani sa vysrať.
2. Chodí domov unavený.
3. Je nasratý na auto čo nechodí ako chce on.
4. Keď si nájde čas, tak dojde na to že ten čas práve uplynul.
5. Práve niečo kupuje.
6. Je na porade.
7. Je na lodi s plachtú.
8. Je mu zima.
9. Hocičo iné - c je správne.
Takže vydrž, boh ťa skúša možno viac ako niekoho iného, napríklad Jaríka už boh neskúša, lebo to považuje za zbytočné. Bolo to občas tak, že Jarík nepochopiteľne skúšal Boha, šťastie, anjela strážneho a samozrejme aj políciu.
Autor príspevku Comments: Pridané:  21. September 2023 - 18:31
Meno: Dano
Lokalita:
E-mail:

Inak FaDe chodí na email, ktorý je tu uvedený? Lebo som mu písal ohľadom karburátorov pár dní dozadu a zatiaľ bez odpovede.

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89

Powered by PHP guestbook 1.41 from PHPJunkyard - Free PHP scripts